nampak spek peqa berkilau tu ? sila tinggalkan jejak ! :)
Bye Heartbeat, welcome ipanel !

Monday, May 30, 2011

Anak Melayu pertama menjadi pensyarah di Universiti Oxford.

sekadar berkongsi & bangga menjadi anak melayu :)


Dalam usia muda, 34 tahun, Dr. Muhammad Afifi Al-akiti berjaya menjadi pensyarah & felo di Universiti Oxford. Beliau mahir dalam 7bahasa : arab, melayu, perancis, german, & bahasa klasik barat seperti yunani dan latin. 

Allahuakbar!



Wednesday, May 25, 2011

High Doesn't Matter in Love

Sekadar berkongsi :)

Hight doesn't metter in love
Kasut pun nak tinggi... hihi
Hight doesn't metter in love
uishh. larat yer minah saleh ni angkat suami 
Hight doesn't metter in love
Aww romantiknye.. :))
Hight doesn't metter in loveHight doesn't metter in loveHight doesn't metter in loveHight doesn't metter in love

Thursday, May 19, 2011

GAME Virtual Government

Haha, pelik kan nama nya. Kat sini peqa bukan nak ajak pon. saje je nak tayang2. hehe. Mungkin ada dah penah dengar kan ? Erm, tp game ni baru lagi kat Malaysia ni. Baru buka bulan Jan haritu. Memang ada ura2 kata game ni scam. tp besz gak men die.

hehe macam ni la jugak lebih kurang game nya. (gambar cuma google)

Cuma akaun tu jer lain. Besz try la. :) memula masuk memang kene antar sms verify. tp cuma 50sen aje.

Dia mengajar kita hidup bermula dari bawah. kene kerja, kena cari gold la. kalau yg terel main forex tu pon leh join sini. Game ni ada company, boleh jual brg, buat barang, (tp byk modal) yang paling bestnya ade PILIHANRAYA. muahaha. Contoh kita region Malaysia, so setiap bulan pada 4th akan ada election untuk calon2 governer la.. hahaha. serius kelakar. sebijik macam malaysia. Contoh bank die, Bank Negara Malaysia, pastu keje kat ATM (angkatan tentera malaysia). funny mehh.


hehe, anda suka? boleh daftar disini here
(Game ni hanya boleh sign up kalau ada referral jer)

Meh la meh join. Kalau terel main boleh buat duit betul.

Tuesday, May 10, 2011

Bill Gates pun keliru. Apa specialnya CON ?

1. Seorang India menemukan, tiada seorang pun boleh membuat FOLDER bertajuk "con" . Ahli Microsoft juga tak tau macam mana boleh jadi.. TRY IT tak percaya. 


tapi, bila aku cuba save gambar kat atas ni guna name "con" pon tak leh...


pelik kan ? WHY ???
hehe, secret code ? haha. tak taula.


2. Hal ini ditemui oleh orang Brazil. Cube saja sendiri ...
Buka Microsoft Word dan taip
= Rand (200, 99)
Dan kemudian tekan ENTER
Dan lihat .. ... ajaib

actually cuba tukar number lain ex: (1, 1) hmm :) code2 tersembunyi,, haha

kelakar gak en..

Sunday, May 1, 2011

Jom mewarna gambar2 lama !

Haha, tadi baru aje men-'test' satu software nama die Blackmagic. ek. ni bukan software buat magic ker ape ker. ni software mewarna  :D lol.

macam ni laa :) tau la peqa taa pro, tp jadi jugak kan ?


haha, kalau nak cuba jugak :) boleh download dari blog pce :) here

atau terus download

Anak Rozita Che Wan dibuli.

Pergh. aku memang ketinggalan zaman. aku tau. tapi jangan la kutuk2 aku. :( aku baru tau tadi.

Aku bukan nak cerita pasal insiden tu. haha cuma terpanggil kerana sekolah Ammar Effendy tu skola aku dulu ! haha. Lagipun, aku baru first time dengar nama Rozita Che Wan. sorry ek. aku tak minat la bab2 artis ni... Aku tak nafikan bebudak form5 memang selalu tunjuk ego diorang. 


Tapi, kadang2 bukan salah budak form5 tu. Budak form1 pun banyak yang degil2 taknak dengar ckp. orang suruh g surau taknak. malah ada jugak mengalahkan budak form5. (balik lambat. dating. etc) hahaha. padahal kecik lagi. hihi. ni takde kaitan ngan ammar effendy tu ek pasal dia form3. huhuhu.

Kisah ammar effendy ni lak sebenarnya adalah pergaduhan biasa, biasalah budak2 nak membesarkan... Lagipun dia gaduh dengan bebudak sebaya dia aje. bukan ngan budak form5 pun. Kalau tiada angin, masakan pokok boleh ber goyang kan... Mesti ada sebab2 tertentu..

hish. Malunye aku. sekolah aku di cop - sekolah paling ganas di Malaysia. Tahun lepas2 pun ada lagi kish buli kuar paper. ish. kadang2 pihak media massa/ pihak tak bertanggungjawab cuba mereka2 cerita supaya cerita tu jadi HOT & Sensasi. ish. geram jugak.

kalau nak tahu kisah daripada pihak MRSM sendiri. bolehlah ke sini

Lagipun, bagus jugak Ammar Effendy ni kuar dari MRSM. Mrsm ni untuk anak golongan bumiputera yg berpendapatan rendah. macam aku. ek..


Popular Post