nampak spek peqa berkilau tu ? sila tinggalkan jejak ! :)
Bye Heartbeat, welcome ipanel !

Tuesday, April 26, 2011

peqa masuk team sajak larhh !


Bila belek pic lama2, teringat zaman PLKN dulu. padahal baru tahun lepas. Haha, kami menamakan kumpulan kami NEST sempena Nilam Ehsan Sajak Team. Dulu peqa Plkn kat Nilam Ehsan Bidor Perak, Kump1 :)

Seramai 40orang wira dan wirawati, dipimpin oleh chief ktorang, aiman. 
Hehe, kenapa sajak? ek?

Sebab kitorg mewakili NILAM EHSAN dalam contest sajak.
Sajak ni kawan-kawan, bukan lafaz sahaja.
takkan la 40org tu nak deklamasikan sajak kan?
kitorang buat lakonan sekali.

Peqa adalah pelakon, bukan pensajak. haha
nak masuk team ni bukan senang tau.
peqa kene interview n ujibakat lagi. haha
affan la sengal. ada ke die suruh menangis menjerit. luah je semua.
ish. ish. ingat senang ke nk jadi pelakon.

most of the member terel bersajak. Dalam 40 org tu, 4org je pensajak. 1:10 kott.
kisah suka duka bersama, makan megi bersama, berlatih bersama2.
kitorang ibarat keluarga tapi berlainan bangsa.

Setiap malam praktis n buat prop.
sampai jam 1pagi. ktorg dipanggil anak emas Komandan. 
haha. sebab skip PT pagi n aktiviti malam.
tapi takyah Physical Training paling syok ! syok habis la.

tema : kemerdekaan



Misz u all *^_^*



kalau boring tengoklah ini. the real one.
hayatilah kemerdekaan ini. ingat !
kita hanya meminjam kemerdekaan daripada generasi akan datang.

sebelum tengok : matikan lagu kat sidebar kanan :)


speselnye.  4pensajak : melayu, cina & india. 1Malaysia.




pss: tangan tungku dulu angkat tegak, bukan genggam.




No comments:

Popular Post