nampak spek peqa berkilau tu ? sila tinggalkan jejak ! :)
Bye Heartbeat, welcome ipanel !

Sunday, March 6, 2011

Macam mana nak letak PIC kat shoutbox kiter ?

huh. harini jer da 3 post aku buat (: http://www.cute-smiley.com

Ini tutorial untuk cik Anis. Disebabkan blog die warna pink gitu, aku pon buat tutorial ni warna pink la ek (:
First of all, aku taktau mane2 shoutbox yg sediakan perkhidmatan smiley ni kecuali : shoutmix & cbox.
Tapi aku lagi suke gune  CBOX  sebab interface die smart & mudah :)

http://www.cute-smiley.comCara-caranya : ( Cbox jer tau )

1) Log in  or takde silalah  register .
2) Dah log in sila ke   OPTIONS .

PERHATIAN : Klik untuk Tumbesaran.
Pilih OPTIONS.
3) Options> smileys> pilih  NONE > Apply
4) Isikan smiley korang (contohnya ziarah ker) pada  CODE .
5)  Alt Code  = selain ziarah : visit or blogwalking. pen'chat' akan taip keyword itu.
6) Pergi ker :  Cute-Smiley  pilih mana smiley yg comey (:


7) Copy  Direct Link  & Paste pada  URL  (letak URL Smiley) contoh kat atas

(:
8) Insert   New Row  untuk tambah smiley (:

9) Jangan lupa  SAVE  tau.

Dah siap. Pastu copy la code shoutbox nyer n paste kat gadget. macam biasa

okeyh bereh. ( maaf la taa penah wat tutorial sebelum ni )http://www.cute-smiley.com

2 comments:

ir anis :) said...

thankssssssssssssssssss!
gambar baby 2 nak jugak! hehhehehe :)

Peqaxlol ;DD said...

owhh,.. nnt

Popular Post