nampak spek peqa berkilau tu ? sila tinggalkan jejak ! :)
Bye Heartbeat, welcome ipanel !

Tuesday, February 1, 2011

GECKO : TOKEK : Satu juta terlepas.

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh...
Tokek ni bernilai satu juta?
Salam sahabat handai. Hari ni fasha nak ceritakan tentang pengalaman fasha semasa di kem BTN Ulu Sepri, Negeri Sembilan. Pada 30 Januari, hampir jam 12 tengah malam, sedang asyik fasha bersiap untuk tidur. terkejut beruk bile ternampak seekor cicak besar nak mampus... Haha.

Bangga gak sebab fasha laa org pertama yang perasan, sebab katil fasha sebelah katil kat gamba tu. Haha, pastu fasha tunjuk kat sorg kawan fasha ni. (waktu ni tatau pape) die pon tunjuk kat kawan die.. riuh ah. Kawan fasha tadi terus call Jurulatih untuk tangkap cicak tu. Sebab kami peremnpuan. Jadi mestilah takut kann... Kawan fasha tu kata haiwan ni boleh menggigit. Erm, tp JL kata takleh n tak bahaya. Sebab mungkin die tak nampak ag kot.

Pastu bile JL sampai, diorang pon terkejut beruk. Mak aih. Td kata tak bahaya, alih2 dorang lak yang terkejut. Fasha bukan nak kata ape, tp dia bawak plastik jer. Adeh takkan laa cicak tu takleh koyakkan plastik pasar malam tu. Haha, die tatau besau punye cicak tuu..

Alih2 esok pagi, dengar kata JL dapat tangkap. Pastuh die pon habaq la tu sebenarnya memg diorang bele. tak tau la betoi ke tak. Haha,tp memang besz la dapat tengok real. Credit tu Jua sebab dapat amik gambo ni dengan jayanya. Photographernye posing kalah cicak tu,.. haha

And fasha tak dapat agak bape gram berat cicak uih. Tp JL kata boleh cecah satu juta ni. haha, kalau fasha tau, fasha tangkap senyap2... hehehe...

********
cicak ini ditemui di dalam dorm 4B Kem Ulu Sepri N9.
sebab apa cicak ni mahal?
sebab dia kata dalam badan cicak ni ade enzyme yang boleh merawat penyakit AIDS. Tapi ni masih dalam kajian, tatau sumber kesahihannya. Wallahualam..

Marilah kita membela cicak ini beramai2.. :)
dalam English GECKO / TOKAY


Link

5 comments:

nazrul ashraff said...

hhaa..cicak yang sadis..

KUREKURE COMEL said...

gile besau...kalo mina la dah lme kena baling seliper...hehehe

sekamar rindu said...

salam...


aaaa..sangat ruginya.....

:))...follow ur blog..***13

a.samad jaafar said...

terlepas peluang jadi jutawan nampaknyer hihihi..

amad said...

betol ke tokek tu? mcm bukan jer..

Popular Post